bölcsvezető

a bölcs vezetővé válás támogatása

Titanic és a bölcsesség

2016. március 25. 09:05 - Bölcskei Mónika

Egy történet, amely a bölcsvezető blog elindítására inspirált

regrevans.jpgAction learning facilitátorként nagy hatással van rám Professzor Reg Revans élete és munkássága. Az 1900-as évek eleji Angliában született, az akciótanulás atyja. Reg Revans édesapja tagja volt annak a projekt teamnek, akik a Titanic elsüllyedése után interjúkat készítettek a túlélőkkel, és keresték a választ arra a jelentős kérdésre, hogy miként lehetett volna elkerülni, vagy miként kerülhető el a jövőben a Titanicéhoz hasonló katasztrófa.

Az akkor gyerek Reg megkérdezte édesapját, hogy Ő mit tanult a tragédiából, melyre a következő válasz érkezett:

“To know the difference between cleverness and wisdom.”

vagyis

"Meg kell tanulnunk különbséget tenni okosság és bölcsesség között."

Tovább
komment
Címkék: bolcsesseg

Rólam

2016. március 17. 20:02 - Bölcskei Mónika

bm_img_8932.jpgNem tudok kislánggal égni, csakis hatalmas tűzijátékként. Szédületes tempóban élem az életemet, mindig több vasat tartok a tűzben, kreatívan gondolkodok, impulzívan cselekszem, a megérzéseimet követve hozok magánéleti és üzleti döntéseket. Olyan hétköznapi dolgokban látok meg újszerű lehetőségeket, amelyeket más csak tucatnak vél.

Hiszem, hogy piszok nehéz, ám annál nemesebb életfeladatot választottam magamnak. Ez pedig a vezetés és a tanítás. Szeretném jól csinálni, és ehhez keresem a sorstársaimat.

Interaktivitásra vágyok, másokkal együtt szeretnék továbbhaladni a bölcs vezetővé válás tanuló útján. Nagyban gondolkodok! Az egyszemélyes üzleti coaching alkalmakon és a kiscsoportos vezetői tréningjeimen túl szeretnék egyidőben akár több-ezer bölcs vezetővel együtt haladni ezen az ösvényen. Szeretném, ha rengetegen lennénk képesek a bölcs vezetésre.

Aki időről-időre olvassa a blogot, az bölcs gondolatokra, korunk és régmúlt korok bölcs vezetőinek példáján keresztül, saját élményű és bölcs vezetői mintákra, élethosszig tartó tanulásra számíthat.

Megújulásra, feltöltődésre vágysz?

Egy szigetre, ahol pihenés közben találsz új kapaszkodókat?

Kibeszélnéd? Megosztanád? Vinnél magaddal új dolgokat?

Csatlakozz a bölcsvezető blog olvasótáborához, formáljuk együtt a szemléletünket, tágítsuk ki a világunkat, és legyünk részesei egy nem mindennapi szellemi utazásnak! 

Bölcskei Mónika

vezetőfejlesztő coach, tréner, facilitátor

komment
Címkék: rolam
süti beállítások módosítása